Meer resultaten voor palingbeek

palingbeek
De Palingbeek in Ieper Provincie West-Vlaanderen.
Tijdens de oorlogsjaren 1914-1918 kwam de Palingbeek in de frontlinie te liggen. Bunkers, kraters en restanten van loopgraven zijn hiervan de getuigen. De moestuin van Milieuboerderij De Palingbeek werd de afgelopen 10 jaar op een ecologische manier bewerkt en is een voorbeeld van gezond tuinieren.
Welkom Landgoed Palingbeek Landgoed Palingbeek.
webdesign: Stardekk Welkom / Faciliteiten / Kamers / Sauna / Prijzen Welkom in Landgoed Palingbeek. Welkom in ons landhuis, genieten van het rustige platte land, zachtjes glooiend tussen Heuvelland en de battle fields van Ieper. Op een zucht van het historische centrum.

Vestingen Groene Gordel rond de stad. Op een boogscheut van Ieper, temidden van een glooiend en bosrijk landschap ligt het provinciedomein de Palingbeek. Poelen en moerassen, oud en jong bos, boomgaarden en bloemrijke graslanden, ligweiden of een speelplein wisselen elkaar af.

De voormalige hoeve in het Provinciaal Domein de Palingbeek werd verbouwd tot bezoekerscentrum met aandacht voor aspecten van duurzaam bouwen. De Milieuboerderij De Palingbeek van vzw Diogenes, de vzw Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels en het eerste Natuur en MilieuEducatief centrum De Palingbeek van het provinciebestuur West-Vlaanderen vinden er hun stek.

Expo ComingworldRememberMe Domein Palingbeek. Bezoeken Expo CWRM. Eeuwherdenking 100 jaar Groote Oorlog 2014-2018. Expo ComingworldRememberMe Domein Palingbeek. Vanaf 30 maart worden de 600.000 kleine beeldjes samengebracht in een land-art installatie in het provinciaal domein De Palingbeek, ten zuiden van Ieper.
Provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek Zillebeke Ieper UiT in Vlaanderen.
De voormalige hoeve in provinciedomein De Palingbeek werd verbouwd tot een bezoekerscentrum met aandacht voor aspecten van duurzaam bouwen. Wie het centrum bezoekt wordt uitgenodigd en gestimuleerd om de grote natuur, landschappelijke en historische waarden van het domein, de ruime omgeving en De Ieperboog, te ontdekken.
Welkom.
Ten noorden van het voormalig kanaal Ieper-Komen, in het provinciaal domein De Palingbeek zijn nog verschillende landschappen waarneembaar, die met hun bom en mijnkraters getuigen van de woelige oorlogsjaren. Hier en daar zijn ook betonconstructies en restanten ervan te bespeuren.
Palingbeek Wikipedia.
De Palingbeek is een natuurgebied en West-Vlaams Provinciaal Domein in Zillebeke, een deelgemeente van de Belgische stad Ieper. Het is meer dan 230 ha groot en ligt een paar kilometer ten zuiden van het dorpscentrum, op de grens met Voormezele en Hollebeke.
Al 200.000 beeldjes staan op hun plaats in De Palingbeek VRT NWS. VRT NWS. Play knop. VRT NWS.
Al 200.000 beeldjes staan op hun plaats in De Palingbeek. Begin deze maand zijn de eerste beeldjes uitgezet in het niemandsland van 100 jaar geleden, in provinciaal domein De Palingbeek in Zillebeke, pal tussen de Duitse en Britse loopgraven van toen.

Contacteer ons