Zoeken naar palingbeek

palingbeek
Welkom Landgoed Palingbeek Landgoed Palingbeek.
webdesign: Stardekk Welkom / Faciliteiten / Kamers / Sauna / Prijzen Welkom in Landgoed Palingbeek. Welkom in ons landhuis, genieten van het rustige platte land, zachtjes glooiend tussen Heuvelland en de battle fields van Ieper. Op een zucht van het historische centrum.
Palingbeek Wikipedia.
De Palingbeek is een natuurgebied en West-Vlaams Provinciaal Domein in Zillebeke, een deelgemeente van de Belgische stad Ieper. Het is meer dan 230 ha groot en ligt een paar kilometer ten zuiden van het dorpscentrum, op de grens met Voormezele en Hollebeke.
Golfen in Ieper, where golf meets history Golfclub De Palingbeek.
Dank aan de vriendelijke sponsor/gio, Hannelore, Nathalie Tine. Golf Countryclub Palingbeek. Kom de pracht en rust van Golf Countryclub de Palingbeek ontdekken tijdens een greenfee of boek een arrangement. Vul het formulier in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.
Welkom.
Ten noorden van het voormalig kanaal Ieper-Komen, in het provinciaal domein De Palingbeek zijn nog verschillende landschappen waarneembaar, die met hun bom en mijnkraters getuigen van de woelige oorlogsjaren. Hier en daar zijn ook betonconstructies en restanten ervan te bespeuren.
De Palingbeek Westhoek.
Op een boogscheut van Ieper, temidden van een glooiend en bosrijk landschap, ligt het provinciedomein de Palingbeek. Poelen en moerassen, oud en jong bos, boomgaarden en bloemrijke graslanden, ligweiden of een speelplein wisselen elkaar af. Uitgestrekte bewegwijzerde wandelpaden brengen je naar de mooiste plekjes.
bezoekerscentrum de palingbeek.
In het provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek helpen de mensen van het onthaal je graag verder aan meer info over de geschiedenis van het domein en het huidig aanbod, tijdelijke thematentoonstellingen en de vaste tentoonstelling over de Oude Vaart, de aankoop van toeristische publicaties, het ontlenen van veldwerkmateriaal, enz.

De Milieuboerderij De Palingbeek van vzw Diogenes, de vzw Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels en het eerste Natuur en MilieuEducatief centrum De Palingbeek van het provinciebestuur West-Vlaanderen vinden er hun stek. Wie het NME-centrum bezoekt wordt uitgenodigd en gestimuleerd om de grote natuur, landschappelijke en historische waarden van het domein en de ruime omgeving, De Ieperboog, te ontdekken.
Palingbeek.
Vanaf de jaren negentig werd de Palingbeek fors uitgebreid van 70 ha tot de huidige 247 ha, door aankoop van bossen en landbouwpercelen. De Palingbeek is dan ook het grootste provinciedomein van West-Vlaanderen. Op het einde van de 19e en in het begin van de 20e eeuw poogde men tot driemaal toe een kanaal te graven tussen Ieper en de Leie.

Contacteer ons